FinansWatch

BRF stopper nyudstedelser fra Kapitalcenter E

Udtalelsen fra Moody's tvinger BRF Kredit til at foretage en række ændringer omkring Kapitalcenter E.

BRF Kredit stopper nyudstedelser fra sit Kapitalcenter E, bortset fra obligationer til allerede afgivne lånetilsagn. Det oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

"Moody's metode gør det ikke længere muligt for BRFkredit at udstede obligationer med en rating fra Moody's på Aa1 og derover, uanset hvor mange midler der tilføres kapitalcentret," konstaterer BRF Kredit i meddelelsen.

Selskabet har i prospektet for obligationerne i Kapitalcenter E forpligtet sig til at opretholde en Aa1-rating.

"Hvis det ikke længere er muligt at opretholde Aa1 ratingen, kan der ikke længere udstedes obligationer fra Kapitalcenter E med det formål at forøge realkreditudlånet fra Kapitalcentret. Det er dog muligt, at en rating fra andre internationalt anerkendte ratingbureauer på samme eller bedre niveau vil kunne medføre en forsættelse obligationsudstedelsen i Kapitalcenter E," skriver BRF.

Selskabet vil snarest muligt oplyse om, hvilket kapitalcenter fremtidige nyudstedelser vil foregå fra.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs