Tilsyn sparker kreditchef ud af bestyrelse

Nordfyns Banks kreditchef må som bestyrelsesmedlem ikke deltage i behandlingen af sager, han selv forelægger bestyrelsen. Sådan lyder dommen fra Finanstilsynet. Derfor stiller kreditchefen ikke op til bestyrelsen igen.

Det går i vid udstrækning ikke at have en dobbeltrolle som bestyrelsesmedlem og kreditchef eller complianceansvarlig i en bank. Det har Nordfyns Bank måttet sande, efter et besøg fra Finanstilsynet.

Finanstilsynet konstaterede, at:

"(...) bankens kreditchef samt den compliance ansvarlige begge sidder i bankens bestyrelse som medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer. Banken fik derfor et påbud om at sikre, at kreditchefen ikke i bestyrelsen deltager i behandlingen af sager, som kreditchefen selv har ansvaret for at forelægge for bestyrelsen, samt et påbud om at sikre, at der ikke kan opstår interessekonflikter, når bankens kreditchef sidder i bestyrelsen," skriver tilsynet, og gør klart, at banken har draget konsekvensen.

Lille hug

"Banken har oplyst, at kreditchefen ikke vil genopstille til næste valg til bestyrelsen, som finder sted ultimo året. Banken fik endvidere et påbud om at sikre, at den ikke udpeger et bestyrelsesmedlem som compliance ansvarlig."

Ellers har tilsynet besøg kun ført til meget få indsigelser over for bankens drift. Der skal bedre styr på klassificeringen af storkunden og det fuldt ud ejede datterselskab Nordfyns Finans, så risiciene ved lån til selskabet kan bedømmes korrekt. Og så skal der - efter en gennemgang af bankens 60 største engagementer - nedskrives for yderligere 0,5 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også