FinansWatch

Fjordbank-medarbejdere ramt af chok

Weekendens hændelser på Mors kom i den grad bag på bankens medarbejdere. De fortsætter dog arbejdet med at betjene Fjordbank Mors’ kunder.

Det var en trykket stemning som prægede morgenmødet, da mere end 200 medarbejdere i Fjordbank Mors mødte op på arbejde mandag morgen. Det skriver Nyhedsbrevet Finans.

Da Fjordbank Mors-aktien blev suspenderet fredag eftermiddag, blev fællestillidsmand Johannes Veje informeret om tingenes tilstand.

”Der var mange, der var kede af det eller ligefrem i chok. Nu har vi haft weekenden til at køle lidt ned. De spørgsmål, der kom fra medarbejderne her til morgen var stort set af faglig karakter omkring forholdet til kunderne, så på den måde kan man få ubehaget lidt væk fra sig selv,” fortæller Veje.

Dagligdagen fortsætter som normalt

Umiddelbart bliver dagligdagen ikke væsentligt ændret for Fjordbank-medarbejderne. De følger alle med over i den nyoprettede bank med det lidet kreative navn Fjordbank Mors af 2011 A/S. Den nye ejer, Finansiel Stabilitet, sigter mod at afhænde bankens ti filialer, samt de tilhørende kunder, hurtigst muligt. En filial - i Århus - er allerede solgt.

Kronjylland overtager ombejlet filial

Medarbejdernes vilkår forbliver, ifølge Finansforbundets næstformand Solveig Ørteby, helt og aldeles uændrede.

Hovedparten af de 73.000 kunder i Fjordbank Mors følger også med over i det nye selskab. Heller ikke de bliver udsat for bemærkelsesværdige ændringer.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs