FinansWatch

Seks år mere til svensk nationalbankdirektør

Den svenske nationalbankdirektør Stefan Ingves fortsætter sit hverv i yderligere seks år.

Foto: Bertil Ericson

Mens de to vicedirektører Svante Öberg og Lars Nyberg begge fratræder ved udgangen af 2011, så bliver kontinuiteten i en vis grad opretholdt med dagens udmelding fra bestyrelsen i Sveriges nationalbank, Svenska Riksbank.

”Nu hvor nationalbankdirektør Stefan Ingves’ mandatperiode udløber ved årsskiftet, så har bestyrelsen ønsket, på et tidligt stadie, at offentliggøre, at han fortsætter i yderligere seks år. Processen med at udvælge to nye direktionsmedlemmer er påbegyndt og der bliver offentliggjort noget på det punkt i løbet af efteråret,” lyder det i en pressemeddelelse fra den svenske nationalbanks bestyrelse.

Stefan Ingves har tidligere i år bekendtgjort at han gerne går hårdt til bankerne i kampen for at opnå stabilitet i finanssektoren.

Derfor går svenskerne hårdt til bankerne

Myndigheder enige om ekstra kapitalkrav

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs