FinansWatch

Seks år mere til svensk nationalbankdirektør

Den svenske nationalbankdirektør Stefan Ingves fortsætter sit hverv i yderligere seks år.

Foto: Bertil Ericson

Mens de to vicedirektører Svante Öberg og Lars Nyberg begge fratræder ved udgangen af 2011, så bliver kontinuiteten i en vis grad opretholdt med dagens udmelding fra bestyrelsen i Sveriges nationalbank, Svenska Riksbank.

”Nu hvor nationalbankdirektør Stefan Ingves’ mandatperiode udløber ved årsskiftet, så har bestyrelsen ønsket, på et tidligt stadie, at offentliggøre, at han fortsætter i yderligere seks år. Processen med at udvælge to nye direktionsmedlemmer er påbegyndt og der bliver offentliggjort noget på det punkt i løbet af efteråret,” lyder det i en pressemeddelelse fra den svenske nationalbanks bestyrelse.

Stefan Ingves har tidligere i år bekendtgjort at han gerne går hårdt til bankerne i kampen for at opnå stabilitet i finanssektoren.

Derfor går svenskerne hårdt til bankerne

Myndigheder enige om ekstra kapitalkrav

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs