FinansWatch

Ni finansfolk på magtliste

Der er ni finansfolk blandt de 50 mest magtfulde mennesker i dansk erhvervsliv, ifølge Berlingske Nyhedsmagasin. Finansfolket dominerer samtidig top ti, men må dog vige for Mærsks magt.

Foto: Sine Fiig

ATP's Lars Rohde, Maersk Line-chef og Danske Bank-formand Eivind Kolding - og så Nordeas adm. dir. Christian Clausen og Danske Banks ditto, Peter Straarup. Sådan ser den danske finanssektors repræsentation mellem de ti mest magtfulde i dansk erhvervsliv ud, hvis man skal tro et panel sammensat af Berlingskes Nyhedsmagasin.

Magasinet placerer Rohde på en fjerdeplads, med Kolding, Clausen og Straarup som 8, 9 og 10 på listen.

Længere ned finder man Nykredits i disse dage så ombruste Peter Engberg på en 18. plads og Nordeas nye chef i Danmark, Michael Rasmussen som nr. 22 - med forgængeren Peter Schütze på en 35. plads.

Kun én kvinde

I den sidste del af listen lander Jyske Banks ordførende direktør Anders Dam på en 40. plads, mens PFA-chef Henrik Heideby indtager en 48. plads.

A.P. Møller-Mærsk tager også fire ud af de første 10 pladser - men sætter sig samtidig på de første tre, med topchef Nils Smedegaard Andersen på førstepladsen. adm. direktør Søren Skou fra Maersk Tankers runder listen som nr. 50.

Listen indeholder kun en enkelt kvinde. A.P Møllers næstformand, Ane Mc-Kinney Uggla, er landet på en 26. plads. En af de tidligere så klare kandidater til listen, den forhenværende Tryg-topchef Stine Bosse, har denne gang i stedet medvirket til udformingen af listen, som en den af et ti personer stort panel, der også tæller tidligere Nykredit-chef Mogens Munk-Rasmussen.

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs