Bernanke presser på for øget kreditloft

Formanden for den amerikanske centralbank Federal Reserve, Ben Bernanke, advarer kongressen om store konsekvenser, hvis ikke USA’s kreditloft bliver hævet snarligt.
AF MATHIAS BENCKE FREMMEN

Dermed lægger Bernanke sig lige i slipstrømmen på præsident Barack Obama, der i går også lagde pres på den amerikanske kongres for at få kreditloftet hævet senest i juli, skriver BBC News.

Kreditloftet er den samlede mængde offentlig gæld, landet har i landet. I øjeblikket er gælden på 73.823 mia. kr., men hvis loftet hæves, som det allerede er sket ti gange siden 2001, vil centralbanken igen kunne udstede nye obligationer, og statsbudgettet vil hænge sammen indtil 2013.

Det forkerte værktøj

I øjeblikket forhandler den amerikanske kongres om endnu en forhøjelse af kreditloftet. Republikanerne kræver store nedskæringer i de offentlige budgetter, hvis aftalen skal vedtages. Men Ben Bernanke advarede tirsdag aften mod disse krav.

Han kaldte det for det forkerte værktøj til dette vigtige arbejde med henvisning til, at lange forhandlinger i sig selv kan skade den amerikanske kreditværdighed.

Han advarede om, at selv en lille udsættelse af beslutningen kan skade de finansielle markeder dybt, og sende både dollarkursen og USA’s kreditværdighed ned.

Obama: En global finanskrise lurer

Centralbankchef ønsker flere udlån

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også