Hver tredje i finanssektoren er stresset

Stress er fortsat meget udbredt blandt de ansatte i den finansielle sektor, viser en ny undersøgelse blandt Finansforbundets medlemmer.
AF MATHIAS BENCKE FREMMEN

671 medlemmer har svaret på undersøgelsen, der viser, at 34 pct. oplever symptomer på stress, og hele 13 pct. oplever decideret helbredstruende stresssymptomer.

"Det er meget bekymrende, at så mange af vores medlemmer føler sig stressede. Men egentlig er det ikke underligt, når man tænker på, at virksomhederne har fyret over 3.000 medarbejdere under finanskrisen. Det har helt sikkert betydet, at mange skal løbe stærkere for at klare opgaverne", siger Finansforbundets næstformand Solveig Ørteby til Nyhedsbrevet Finans.

Færre kan få hjælp

Undersøgelsen vidner om mange medarbejdere, der er under pres i arbejdslivet. Omkring halvdelen føler, at det ofte eller altid er nødvendigt at arbejde i et højt tempo, men hver fjerde ofte er nødt til at arbejde over.

Desuden føler kun 67 pct. af de adspurgte, at de ofte kan få hjælp fra en kollega til at håndtere presset, mens det tal lå på 75 pct. i 2009. Det vidner ifølge Solveig Ørteby ligeledes om en sektor under pres.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også