FinansWatch

PKA-top raser mod professor

I en kommentar i Børsen kritiserede professor Steen Thomsen bestyrelserne i de danske pensionskasser. Nu skyder PKA´s formandsskab igen.

Danmarks måske førende forsker indenfor corporate governance, professor Steen Thomsen fra CBS, kritiserer i en kommentar i Børsen kompetence-niveauet i bestyrelserne i de danske pensionskasser.

Han skriver bl.a., ”… at de såkaldte tantebestyrelser er fortid i erhvervslivet, men at den udvikling endnu ikke har fundet sted blandt pensionskasserne.”

Konkret peger Steen Thomsen på, at der mangler faglighed på investeringsområdet i mange af pensions-bestyrelserne. Professoren har svært ved at se, hvordan eksempelvis sygeplejersker og ingeniører kan udfordre en direktion med en baggrund i investeringsmiljøet fra den finansielle sektor.

Skudt forbi

Men den skepsis i forhold til bestyrelsesmedlemmernes nytteværdi mener formandskabet i PKA er skudt helt ved siden af, skriver de i en mail til FinansWatch.

”Børsen fremlægger det (-Steen Thomsens kommentar Red.) som en ’analyse’. Man må håbe, at det står bedre til med analysekapaciteten på CBS, for hvor er analysen henne i de fremførte synspunkter? Og ikke mindst, hvor er dokumentationen henne for påstandene om inkompetente og passive bestyrelsesmedlemmer?,” spørger PKA's bestyrelsesformand Bent Hansen (S), formand for Danske regioner og Grete Christensen, formand for DSR (Dansk Sygeplejeråd Red.) og næstformand i PKA A/S.

De kalder Steen Thomsens kommentar gennemsyret af ”nedladende holdninger til andre professioners og personers kompetencer”.

”Hvad ved han reelt om de pågældende bestyrelsesmedlemmers arbejde for pensionskassen og dens medlemmer? Tilsyneladende intet,” skriver de to i en fælles kommentar.

Døm os på resultatet

”Vi beder alene om at blive bedømt på vores resultater. I de pensionskasser, vi har ansvaret for og arbejder for, er der bestyrelsesfokus på fx afkast, omkostninger og serviceniveau. Vi fremlægger vores resultater åbent på alle disse områder, og vi lader vores medlemmer og omverdenen bedømme vores arbejde. En benchmarking med andre, herunder kommercielle selskaber, viser i øvrigt, at der ikke er noget at komme efter,” skriver de og tilføjer, at:

”Hvis Steen Thomsen mener, at der bør være flere af hans egen slags eller andre i hans øjne mere kvalificerede personer til at styre vores pensionsordninger, så vær rar at fremlægge dokumentation for, at det skaber bedre resultater”.

FinansWatch følger op med et interview med Steen Thomsen, Bent Hansen og Grete Christensen.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs