FinansWatch

Forkælet finanssektor har sovet i timen

Den danske finanssektor har tabt tråden i det politiske spil efter krisen, lyder det fra kommentator Michael Kristiansen efter to dage med politiske tæsk til sektoren. Han opfordrer sektoren til at genoverveje sin position i det politiske spil.

Finanssektoren er forvænt med forkælelse fra politisk side. Derfor har man sovet i timen i det politiske spil gennem og efter krisen - og derfor er der ingen kære mor fra nogen sider af Folketinget nu, lyder analysen fra politisk kommentator Michael Kristiansen.

Den dom falder efter to dage, hvor Lokale Pengeinstitutters bøn om en forlængelse af den individuelle statsgaranti brutalt blev skudt ned af et enigt ting. Og hvor regeringen umiddelbart efter foreslog at lette selskabsskatten - men bare ikke for den finansielle sektor.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs