FinansWatch

Finanssektoren forbigås i skatteplan

Mens regeringen vil sænke skatten markant for resten af erhvervslivet, er der ingen udsigt til skattelettesler til den finansielle sektor. Ubegribeligt, mener Finansrådet.

Foto: OLESEN GORM

Det lugter af valg på Christiansborg, hvor de store politiske udspil nærmest vælter over hinandnen. Nu vil den siddende regering sænke selskabsskatten markant - bare ikke for den finansielle sektor, der i dag beatler en fjerdel af al selskabsskat.

Mens resten af det danske erhvervsliv ifølge regeringen kan se frem til en selskabsskat, der over de næste fem år vil falde fra 25 til 20 pct., må den finansielle sektor fortsat betale 25 pct. i fremtiden.

"Vi vil stimulere investeringer i produktion i Danmark og stå stærkere i konkurrencen om de høj-produktive job. Derfor gør vi det sådan, at vi holder den finansielle sektor neutral på det her," siger Lars Barfoed, formand for De Konservative, til Børsen.

"Ubegribeligt"

Den melding vækker undren i Finansrådet, hvor direktør Jørgen A. Horwitz kalder det "ubegribeligt", at finanssektoren skal have negativ særbehandling i denne sammenhæng.

"Med den regulering og de omkostninger, der ligger foran den finansielle sektor med henblik på nye kapitalkrav, så er det for mig helt besynderligt, hvis man også skal straffe denne sektor på selskabsskatten," siger han til avisen og tilføjer:

"Den finansielle sektor er et erhverv i sig selv, men den finansielle sektor er så sandelig også et af de vigtigste rammevilkår for det øvrige erhvervsliv. Hvis man skal have et sundt erhvervsliv, så forudsætter det faktisk også, at man har en sund finanssektor."

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs