FinansWatch

Massefyringer rammer 'The City'

45.000 finansfolk er ifølge en ny undersøgelse på fyringsblokken i Storbritannien.

Perioden mellem sidste kvartal af 2010 og det første af det nye år blive et mørkt halvår for det britiske finansfolk. Ifølge en undersøgelse fra Storbritanniens største lobbygruppe, CBI, blev der skåret 30.000 job i den britiske finanssektor i de sidste måneder af 2010. Det skriver Bloomberg.

Yderligere 15.000 stillinger er på blokken i første kvartal af 2011.

“Nedgangen i beskæftigelsen er ikke universal på tværs af sektoren. Den er koncentreret om bankerne, kreditforeningerne og livsforsikring. Samtidig vil kontrollen med virksomhedernes udgifter formentlig blive strammet igen i første kvartal," siger Lai Wah Co, der er chefanalytiker hos CBI, ifølge Bloomberg.

Lloyds Banking Group Plc, der er Storbrittanien største realkreditudbyder, offentliggjorde tilbage i oktober 2010 at man planlagde at skære 4500 job.

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs