FinansWatch

Trafiklys diskriminerer udenlandske investeringsfonde

Den nye risikomærkning af investeringsprodukter diskriminerer udenlandske fonde, skriver dagbladet Børsen.

Hvis du som dansker gerne vil sætte dine penge i en ETF - en Exchange Traded Fund - så skal du ifølge den nyindførte trafiklys-investeringsordning passe på.

Her får ETF nemlig rødt lys - på trods af, at de til forveksling ligner danske investeringsforeninger. Forskellen? Danskerne får gult lys, skriver dagbladet Børsen.

Det vil ifølge avisens kilder bringe Danmark på kant med EU.

"Det er uundgåeligt, at vi får en sag i EU. Dette her stiller en barriere op for godkendte udenlandske produkter, og det giver danske produkter en konkurrencefordel," siger Peter Rixen, partner i fondsmæglerselskabet Coin, til avisen.

Grovsortering

Hos Finanstilsynet afviser kontorchef Annette Bjåland Andersen kritikken.

»Vi synes ikke, de er særlig gennemsigtige. Her laver vi en meget grov sortering, men de er jo noget uigennemskuelige, og derfor har vi valgt, at de er i det røde lys. Men dermed har vi jo ikke sagt, at man ikke må købe dem,« siger hun.

De udenlandske foreninger selv mener dog ikke, at man er skal falde under et hårdere lys end danskerne.

»Som minimum skal vi være på niveau med en investeringsforeningerne. Strukturmæssigt ligner vi en dansk investeringsforening, og risikomæssigt ligner vi også,« siger Peter Nielsen, der er Nordisk direktør for Black Rock - verdens største EFT-udbyder.

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen, der står bag ordninger, ønsker ikke over for avisen at kommentere kritikken. Fra flere andre partier åbnes der dog op for en ændring af reglerne.

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs