Trafiklys diskriminerer udenlandske investeringsfonde

Den nye risikomærkning af investeringsprodukter diskriminerer udenlandske fonde, skriver dagbladet Børsen.

Hvis du som dansker gerne vil sætte dine penge i en ETF - en Exchange Traded Fund - så skal du ifølge den nyindførte trafiklys-investeringsordning passe på.

Her får ETF nemlig rødt lys - på trods af, at de til forveksling ligner danske investeringsforeninger. Forskellen? Danskerne får gult lys, skriver dagbladet Børsen.

Det vil ifølge avisens kilder bringe Danmark på kant med EU.

"Det er uundgåeligt, at vi får en sag i EU. Dette her stiller en barriere op for godkendte udenlandske produkter, og det giver danske produkter en konkurrencefordel," siger Peter Rixen, partner i fondsmæglerselskabet Coin, til avisen.

Grovsortering

Hos Finanstilsynet afviser kontorchef Annette Bjåland Andersen kritikken.

»Vi synes ikke, de er særlig gennemsigtige. Her laver vi en meget grov sortering, men de er jo noget uigennemskuelige, og derfor har vi valgt, at de er i det røde lys. Men dermed har vi jo ikke sagt, at man ikke må købe dem,« siger hun.

De udenlandske foreninger selv mener dog ikke, at man er skal falde under et hårdere lys end danskerne.

»Som minimum skal vi være på niveau med en investeringsforeningerne. Strukturmæssigt ligner vi en dansk investeringsforening, og risikomæssigt ligner vi også,« siger Peter Nielsen, der er Nordisk direktør for Black Rock - verdens største EFT-udbyder.

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen, der står bag ordninger, ønsker ikke over for avisen at kommentere kritikken. Fra flere andre partier åbnes der dog op for en ændring af reglerne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også