FinansWatch

Standard & Poor's kigger skævt til Island

Ratingbureauet overvejer at sænke kreditvurdering af østaten efter weekendens nej til en aftale om Icesave-milliarderne.

Kreditvurderingsinstituttet Standard & Poor's har sat Islands kreditvurdering under observation med henblik på en nedjustering. Det sker på grund af potentielt forhøjede økonomiske risici, efter islændingene stemte nej til gældsakkorden med Storbritannien og Holland i søndags, rapporterer Bloomberg News.

Akkorden kendes som den såkaldte Icesave-aftale, efter den islandske bank, der kollapsede, og hvis kunder herefter fik dækket deres indskud af de hollandske og britiske myndigheder.

Standard & Poor's kreditvurdering af Island lyder "BBB-".

Kollegaerne i Moody's Investors Service har tidligere advaret om, at Islandsk gæld risikerer at blive sænket til junkstatus eller på godt dansk skraldespandsstutus, hvis ikke det kommer til en løsning i Icesave-sagaen.

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs