FinansWatch

Nobelprisvindende bankmand taber i højesteret

Muhammad Yunus - der vandt nobels fredspris for sit arbejde med mikrofinans - har tabt den højesteretssag, han anlagde efter Bangladeshs nationalbank fyrede ham sidste måned

Den bangladeshiske finansmand og nobelprisvinder Muhammad Yunus, der blev fyret fra sit livsværk Grameen Bank sidste måned, har nu udtømt sine juridiske muligheder overfor fyringen.

Det står klart efter han i dag led nederlag i landets højesteret, skriver BBC.

Yunus har tidligere kaldt fyringen - der blev udført af landets nationalbank - for politisk motiveret.

Overskred grænse

Fyringen skete med henvisning til, at Yunus - der er 70 år - overskrider aldersgrænsen på 60 år for adm. direktører i landet, og at han ved sin udnævnelse i 1999 ikke fik den nødvendige godkendelse som bankdirektør fra nationalbanken.

Ved Yunus nobelsejr i 2006 blev mikrofinans hyldet som en mulig redningsplanke for millioner af fattige i Asien og andetsteds. Men siden har erfaringer fra Indien, hvor lånehajer i høj grad har overtaget systemet, halet mikrofinansens rygte nået nærmere sølet.

Mere fra FinansWatch

Dansk Handelsbanken-direktør stopper

Lars Moesgaard, adm. direktør i Handelsbanken Danmark, kommer ikke til at fortsætte i Jyske Bank, der 1. december officielt overtager den svenske banks danske forretning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs