FinansWatch

Nobelprisvindende bankmand taber i højesteret

Muhammad Yunus - der vandt nobels fredspris for sit arbejde med mikrofinans - har tabt den højesteretssag, han anlagde efter Bangladeshs nationalbank fyrede ham sidste måned

Den bangladeshiske finansmand og nobelprisvinder Muhammad Yunus, der blev fyret fra sit livsværk Grameen Bank sidste måned, har nu udtømt sine juridiske muligheder overfor fyringen.

Det står klart efter han i dag led nederlag i landets højesteret, skriver BBC.

Yunus har tidligere kaldt fyringen - der blev udført af landets nationalbank - for politisk motiveret.

Overskred grænse

Fyringen skete med henvisning til, at Yunus - der er 70 år - overskrider aldersgrænsen på 60 år for adm. direktører i landet, og at han ved sin udnævnelse i 1999 ikke fik den nødvendige godkendelse som bankdirektør fra nationalbanken.

Ved Yunus nobelsejr i 2006 blev mikrofinans hyldet som en mulig redningsplanke for millioner af fattige i Asien og andetsteds. Men siden har erfaringer fra Indien, hvor lånehajer i høj grad har overtaget systemet, halet mikrofinansens rygte nået nærmere sølet.

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs