FinansWatch

Sms'en kan betale direkte fra bankkontoen til efteråret

Telefonen kan betale direkte fra bankkontoen fra efteråret, hvor bankerne og Nets - det tidligere PBS - er klar med sms-betaling. Det skriver Nyhedbrevet Finans

Fra efteråret vil det være muligt at betale beløb op til 1.500 kr. direkte fra bankkontoen, bare ved hjælp af sms. Det skriver Nyhedsbrevet Finans.

"Det kommer til at køre som et normalt betalingsforløb, hvor pengene trækkes på kontoen umiddelbart efter sms-betalingen. Hvad der måske er vigtigere er, at forretningen får deres penge hurtigere, og det vil åbne op for, at flere sektorer vil finde det her interessant," siger Nets pressechef Søren Winge til nyhedsbrevet.

Den nuværende sms-løsning har en grænse på 225 kr. Den stiger til 1.500 kroner, og åbner dermed for et bredt marked af nye produkter, der vil kunne betales med telefonen Nets forventer ifølge nyhedsbrevet også, at folk med firmatelefoner vil benytte sig af muligheden, i det betalingen ikke længere ender på telefonregningen.

DSB krævede løsning

I DSB - der har succes med sms-betalinger - har man været med til en presse på for en løsning, der involverer bankerne.

"Det er vigtigt, at der kommer konkurrence for at skabe en positiv prisudvikling på det her marked. Og det er også vigtigt, at der er troværdighed omkring sms-betalingen. Vi tror derfor, at nye typer af kunder vil benytte sig af vores sms-billetter, fordi de har en større tillid til bankerne", siger salgsdirektør i DSB Niklas Marschall.

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs