FinansWatch

Banker gør klar til pinløse kortbetalinger

Nets er i gang med at udvikle teknologi, som skal gøre det muligt at svinge betalingskortet uden at taste koden.

Nye betalingsteknologier, der sætter farten på transaktioner med betalingskort, kommer formentligt snart til Danmark.

Nets, der er ejet af bankerne, og som driver det danske net af betalingsterminaler, arbejder nemlig i øjeblikket på en ny infrastruktur, der skal gøre det muligt at håndtere betalinger med kort, uden at kunden skal taste en kode. Det skriver Ingeniøren.

Med de trådløse kort slipper kunderne for at indtaste en pinkode, så længe beløbet er under en bestemt grænse. Det betyder væsentlige tidsbesparelser – og dermed kortere køer ved landets kasser.

Klar i 2012

"Vi er ret langt med at etablere hele infrastrukturen til de nye betalingskort. Og i løbet af 2012 er vi klar til at håndtere betalinger. Vi har gennemført den første prøvebetaling med et trådløst kort i Danmark," siger Mette Grimm Munck, Senior Manager, Emerging Payments i Nets Denmark til Ingeniøren.

I forbindelse med køb med Visa eller MasterCard skal der kun bruges pinkode ved beløb, der overstiger 20 euro. Ifølge Danske Bank ligger halvdelen af de transaktioner, banken håndterer, under den grænse, og vicedirektør for IT og udvikling Peter Trier Schleidt forventer, at banken inden 2013 har startet et pilotprojekt med de trådløse betalinger.

Blandt de nye kort er Visa payWave og MasterCard PayPass, der bliver betegnet som ' contactless smart card'.

Apple i mobilkrig med amerikanske banker

Nets og Finansrådet tester mobilbetalinger

Sms'en kan betale direkte fra bankkontoen til efteråret

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs