FinansWatch

Sparinvest-formand: Mere international bestyrelse nu

Torben Nielsen er manden, der som bestyrelsesformand med stor international erfaring skal trække endnu flere udenlandske investorer til kapitalforvalteren.

Den nyvalgte formand for investeringsforeningen Sparinvest, Torben Nielsen, mener, at den nye bestyrelse har en international erfaring, der kan være med til at øge forretningsomfanget med udenlandske kunder.

Sparinvest, der i dag er et mere bredt orienteret kapitalforvaltningshus, med investeringsprodukter til salg i 16 forskellige europæiske lande, og en samlet kapital under forvaltning og rådgivning på 75 mia. kr., ønsker at blive større på den internationale scene, hvilket er årsagen til, at man har skiftet bestyrelse i foreningen.

”Jeg vil ikke blande mig i, hvordan den gamle bestyrelse har arbejdet og hvilke kompetencer, der var der, men den sammensætning, der er i den nye bestyrelse, er mere international præget. Og det er vel det, der ligger i nogle investorers ønske om en ny bestyrelse. Sparinvest vil jo gerne ekspandere udover Danmarks grænser, og så er det vigtigt, at man signalerer over for kunderne, at man har viden om de finansielle markeder i et internationalt perspektiv,” siger Torben Nielsen.

Flere kunder fra USA

Torben Nielsen selv kommer til Sparinvest fra en stilling som direktør og medlem af direktionen i Danmarks Nationalbank, hvor han stoppede med udgangen af marts. Torben Nielsen har gennem sit virke som nationalbankdirektør opbygget et stort netværk i den finansielle verden i Europa, fremgår det af den officielle poressemeddelelse.

Det internationale islæt i den nye bestyrelse tegnes derudover af Benedicte Vibe Christensen, der bor i USA og har arbejdet i Den Internationale Valutafond i næsten 30 år. Senest har Benedicte Vibe Christensen været vicedirektør i den afrikanske afdeling og har derfor stor indsigt i de nye vækstmarkeder, som bliver et stadig større fokusområde for Sparinvest.

Jeres store internationale erfaring, hvordan vil det udmønte sig i det konkrete bestyrelsesarbejde?

”Når der er udenlandske mandater, som Sparinvest kan vinde, så skal vi vise, at der er en kompetence i bestyrelsen i forhold til de globale strømninger på finansmarkederne. Vi får allerede i dag investeringsmandater fra udlandet primært fra Europa, men vi har også et ønske om mandater fra USA, og der kan vi som bestyrelse være med til at sikre, at Sparinvest kan øge sit forretningsomfang der,” siger Torben Nielsen til FinansWatch.

Dramatisk kup i Sparinvest var nøje planlagt

Aktionærforening: Det virkede som et kup

Mere fra FinansWatch

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs