Kommunal kreditgiver: Bankerne kan ikke konkurrere

Det er ikke så svært at slå de fundingbesværede banker på udlån, når man har en langt højere rating - og knap nok skal tjene penge. Sådan lyder dommen fra Kommunekredit.

Øgede investeringsrammer i kommunerne og manglende lånevilje hos banksektoren fik udlånet til at stige hos kommunernes centrale udlåner, Kommunekredit.

Og når man så samtidig har lagt fondsbeholdningen i obligationer i et år med rentefald, har man ikke haft et helt dårligt år. Sådan lyder vurderingen fra adm. direktør Søren Høgenhaven, der altså ikke har mødt meget konkurrence om udlånet fra finanssektoren

"Bankerne er ikke så aktive på markedet for tiden. De har måske nok at gøre med at reducere balancerne, og samtidig er fundingsituationen jo ikke særlig god for tiden. Og vi har jo en AAA-rating - langt over bankerne, som de har selvfølgelig meget svært ved at følge med der. Vi skal jo heller ikke betale udbytte til ejerne," siger Søren Høgenhaven, der er adm. direktør hos Kommunekredit.

Obligationer gav gevinst

Kommunekredits udlån steg fra 30,8 til 34,9 mia. kr. i løbet af 2010, og nærmer sig dermed størrelsesmæssigt udlånet hos Danmarks 7. største bank, Spar Nord.

Men selv om det varmer at låne penge ud er det nu et usædvanligt godt år på investeringsfronten, der for alvor bringer smil i stemmen hos Høgenhaven.

"Det er især kursgevinster på vores fondsbeholdning, der har givet årsresultatet, hvor den faldende rente har været positiv, idet vi hovedsagligt ligger i obligationer. Vi syntes alt i alt at det har været et tilfredsstillende år - resultatet er selvfølgelig rart, men vi er jo ikke til for at tjene så mange penge som muligt på udlånet. Men fondsbeholdningen vil vi selvfølgelig gerne tjene på."

Regnskab: Kommunekredit nærmer sig de store udlånsdrenge

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også