FinansWatch

Madoff fra cellen: "Bankerne var vidende"

Tirsdag gav den bedrageridømte Bernie Madoff sit første officielle interview, siden han blev anholdt og idømt 150 års fængsel for det største økonomiske bedrageri i historien.

Hidtil har Madoff vedholdende erklæret sig ene om at have snydt tusinder af investorer for milliarder af dollars, men i det to timer lange interview med New York Times foretog Madoff en kovending, da han talte om bankernes ”forsætlige blindhed” over for bedrageriet.

”De måtte have vidst det. Men holdningen fra bankerne var, at ’hvis du gør noget ulovligt, så vil vi ikke vide af det’”, forklarer Madoff over for New York Times.

Ingen kontrol

Bernie Madoff, der gennem en 16-årig periode snød investorer for et beløb omkring 65 mia. dollars, vil ikke nævne nogen navngivne banker eller fonde, der var direkte medvirkende til det omfattende bedrageri.

Derimod beskylder han dem for at forsømme deres pligt til at foretage normal kontrol af pengestrømmen.

Flere banker havde angiveligt sendt interne e-mails, hvor de beskrev en overraskelse over Madoff’s resultater. De resultater burde have fået alarmklokkerne til at ringe, mener han selv.

”Jeg finder først nu ud af, hvor mistænkeligt det var. Mere end jeg nogen sinde gjorde, imens det stod på,” siger Madoff.

Deltog ikke i søns begravelse

Det er ikke kun bankerne, som Bernie Madoff langer ud efter i interviewet, der blev gennemført i et af fængslets besøgsrum. Medierne får også kritiske ord med på vejen.

Da Madoff’s søn i december tog sit eget liv og Madoff ikke dukkede op til begravelsen, beskrev medierne, hvordan han nægtede at deltage i begravelsen. Den udlægning var ifølge Madoff en skændsel.

Grunden til at Madoff ikke deltog i begravelsen skulle derimod være, at han ville skåne sin familie for det mediecirkus som hans tilstedeværelse ville bibringe.

Denne artikel er leveret af FinansWatch samarbejdspartner epn.dk

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs