Storkunderegister klar til nytår

Til nytår er Finanstilsynet klar med et nyt register over bankernes storkunder og deres økonomiske forhold.

Den samme gruppe ejendomsspekulanter skal ikke længere kunne tvinge den ene bank efter den anden i knæ. Derfor lancerer Finanstilsynet nu et register over de bankkunder, der udgør mere end en vis procentdel af bankens basiskapital.

Det oplyser Finanstilsynet i en pressemeddelelse efter, at forslaget har været i høring. Fra 1. januar 2012 forventes det, at alle pengeinstitutter to gange om året skal indberette alle store kundeforhold.

Hurtig reaktion

”Det nye register vil give os et samlet overblik over alle store kunder, deres kvalitet, og hvilke banker de er kunder i. På den måde vil vi kunne reagere hurtigere i forhold til de enkelte berørte banker, hvis en storkunde begynder at udvise svaghedstegn,” siger Ulrik Nødgaard, direktør i Finanstilsynet i pressemeddelse. Han understreger, at Finanstilsynets alarmsystem ikke fjerner ansvaret hos den enkelte bank.

Ansvar

”I vores kontakt med bankerne om svage engagementer oplever vi typisk, at bankerne ser mere positivt på deres udlån end vi gør. Vi benytter os i den forbindelse af den viden, vi har om storkundernes lån i andre banker, og jeg forventer derfor, at registret bliver et værdifuldt hjælpemiddel for vores banktilsynsmedarbejdere. Men jeg vil understrege, at det ikke fritager bankdirektørerne og deres bestyrelser for ansvaret for, at der sker en ordentlig kreditvurdering af kunderne og deres økonomiske forhold. Vi ser jo først et lån, efter det er ydet,” siger Ulrik Nødgaard.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også