Finansrådet: Register tynger bankernes administration

Finansrådets vicedirektør, Klaus Willerslev-Olsen, frygter en større administrationsbyrde til bankerne med Finanstilsynets register over store kunder.

Der kan være fordele ved det register, som Finanstilsynet vil lave over store bankkunder til næste år, men jublen er dog til at overhøre hos bankernes brancheorganisation, Finansrådet.

Her frygter vicedirektør Klaus Willerslev-Olsen, at registret kommer til at påføre bankerne endnu en administrationsbyrde.

”Der kommer mere information, men det er ikke gratis. Dem, der kommer til at betale for det, er alle de pengeinstitutter, der skal indberette det her,” siger han til FinansWatch.

Dialog

Han håber, at Finanstilsynet har forståelse for, at administrationsbyrden skal begrænses så vidt muligt.

”Vi er ikke blevet præsenteret for konkrete grænser for, hvor store eller små engagementerne skal være i forhold til bankens størrelse. Men jeg regner med, at vi kommer i dialog med Finanstilsynet om de administrative byrder,” siger han.

Burde ikke være nødvendigt

Ifølge Klaus Willerslev-Olsen burde et sådan register slet ikke være nødvendigt for branchen, men han erkender, at der igennem den seneste tid har været eksempler, der berettiger registret.

Samtidig understeger han, at registret ikke må få bankledelserne til at læne sig tilbage i stolen.

”Det er et instrument, der virker, efter lånet er givet, og derfor skal agtpågivenheden være uændret,” siger han.

Advarselstegn

Finanstilsynet forventer, at alle pengeinstitutter fra 1. januar 2012, to gange om året skal indberette alle kundeforhold, der overstiger en vis procentdel af bankens basiskapital.

Registret skal give tidligere advarselstegn om svaghedstegn hos kunder med betydelige låneengagementer i flere banker.

Storkunderegister klar til nytår

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også