FinansWatch

Hybholt: Formentlig ikke det sidste krak

En tynd kapitalstruktur vil sætte mange mindre banker under pres, når bankpakke II udløber, forudser analytiker Michael West Hybholt.

”Vi har formentlig ikke set det sidste krak endnu, for der er nogle af de mindre banker, der har en meget tynd kapitalstruktur, og det kan sætte dem under pres, når man tager den seneste udvikling i banksektoren i betragtning,” siger Michael West Hybholt, analytiker hos Smallcap Danmark til Børsen.

Han peger på, at selv om bankernes kernekapital umiddelbart ser sund ud, bør man trække den hybride statskapital fra, når man vurderer dem, da den statslige kapital skal afvikles sammen med bankpakke II.

Ny kapital nødvendig

Han vurderer, at mange mindre banker af samme grund er nødt til at styrke kapitalgrundlaget inden juni 2013. Eller kan det gå ud over fundingen.

”Der er en række banker, som til trods for, at de driver en god udlånsvirksomhed og har nogle fornuftige udlønsbøger, kan komme i en situation, hvor de må dreje nøglen om. Det sker, hvis fundingomkostningerne stiger, og deres kapitalbase viser sig at være for tynd,” siger Michael West Hybholt til Børsen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs