FinansWatch

Krak presser bankers markedsværdi

Frygten for nye bankkrak har bredt sig blandt investorerne og det går ud over en række bankaktier, der er faldet kraftigt den sidste uges tid.

Foto: Uffe Frandsen

Amagerbankens krak har spredt frygt for flere krak blandt investorerne, der holder særligt øje med de banker, der ligesom det var tilfældet for Amagerbanken er blevet mødt med krav fra Finansiel Stabilitet om at rejse ekstra kapital ud over Finanstilsynets solvenskrav.

Ifølge dagbladet Børsen drejer det sig om 12-15 banker ud af de 60, der fik tilsagn om individuel statsgaranti.

Aktierne i en stribe banker er styrtdykket siden krakket i Amagerbanken, og værst er det gået ud over aktierne i Alm. Brand-koncernen, der ejer Alm. Brand Bank.

Årsag til kravene

Alm. Brand Bank fik ligesom Amagerbanken påbud fra Finansiel Stabilitet om at sørge for ekstra kapital ud over Finanstilsynets solvenskrav. Derfor frygter investorer nu, at også denne bank er i meget værre forfatning end først antaget.

”Det er klart, at markedet nu ser på de banker, der har været i en lignende situation som Amagerbanken. Der var jo en grund til, at Finansiel Stabilitet stillede ekstra krav," siger en bankanalytiker til dagbladet Børsen.

Siden Amagerbankens krak har Alm. Brand-aktien været nede i 9 kr., svarende til et kursfald på omkring 25 pct. Før weekenden lød slutkursen på 10 kr.. Dermed har Amagerbankens kollaps foreløbig kostet Alm. Brands aktionærer et fald på omkring 17 pct. på en uge.

Ikke ude af skoven

Også Max Bank og Fjordbank Mors har måttet se deres markedsværdi svinde kraftigt ind den seneste uge med kurstab på henv. 24 og 28 pct.

Om den generelle udvikling i bankernes aktiekurser siger Jyske Banks bankanalytiker Christian Hede til Børsen:

"Det er ved at være to år siden markedet ramte bunden. I det følgende år var der nærmest euforisk stemning omkring bankaktierne, men det sidste år er realiteterne gået op for investorerne. Ikke alle banker er igennem krisen. Når de så med Amagerbankens konkurs igen bliver mindet om, at vi slet ikke er ude af skoven endnu, så er der en lang række mellemstore og mindre banker, som falder meget i kurs."

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs