Rapport: Den finansielle krise kunne være undgået

Den finansielle krise, der sparkede en vidtgående recession i gang, kunne ifølge The Financial Crisis Inquiry Commission have været undgået. Det er konklusionen i en dugfrisk rapport.

Den finansielle krise kunne have været undgået.

Det konkluderer The Financial Crisis Inquiry Commission i en rapport, skriver Cnn.com.

Kommissionen, der har undersøgt årsagerne til krisen, konkluderer i sin afsluttende rapport, at myndigheder, som ikke greb ind over for uforsvarlig adfærd på Wall Street, bærer en del af skylden for den finansielle uro, der brød ud i 2008.

Overså alarmklokker

”På trods af opfattelsen på Wall Street og i Washington om, at krisen ikke kunne være blevet forudset eller undgået, var der mange alarmklokker, der ringede,” står der i rapporten.

”Tragedien er, at de blev ignoreret”.

Dramatisk svigt

Samtidig konkluderer rapporten i en af de ni konklusioner, at krisen var et produkt af et ”dramatisk svigt af coporate governance og risk management i mange systemisk vigtige finansielle institutioner”.

Rapporten kritiserer desuden det politiske arbejde under både Bush og Obama og handlinger foretaget af den Amerikanske Centralbank under ledelse af Alan Greenspan. Tim Geithner, nuværende finansminister, som var leder af New York Fed, og Henry Paulsen bliver også nævnt i rapport.

Få adgang til den fulde rapport her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også