Graven Larsen til angreb på investeringsforeninger

Bjarne Graven Larsen og to professorer skyder med skarpt mod investeringsforeninger i en række anbefalinger bestilt af Penge- og Pensionspanelet. Investeringsforeningsrådet skyder tilbage.
Foto: ESKESTAD MIK
Foto: ESKESTAD MIK

Danskerne bør gå uden om investeringsforeninger i jagten på den gode investering. De bør i stedet sætte pengene i 15-10 danske aktier og så ellers holde fingrene fra deres investering.

Sådan lyder nogle af de anbefalinger, som den nyudnævnte FIH-direktør Bjarne Graven Larsen sammen med professorerne Michael Møller, CBS, og Tom Engsted, Århus Universitet, netop har offentliggjort på oplæg fra Penge- og Pensionspanelet.

Passive investeringer

Dermed bliver der sendt en hilsen til landets investeringsforeninger, hvor mere end en halv million danskere har investeret mere end 1000 mia. kr.

”Dybest set handler vores anbefalinger om, at vi ikke tror på, at almindelige mennesker er dygtigere end markedet. Derfor er det vigtigt at se på, hvordan man får aktier ind i porteføljen på en billig måde, og så lader dem ligge,” siger Bjarne Graven Larsen til Børsen.

Synspunktet møder modstand i Investeringsforeningsrådet, der i en udtalelse argumenterer for investeringsforeningernes berettigelse.

Risikospredning

Her argumenterer man ikke mindst for, at anbefalingerne ikke tager højde for risikospredningen ved at råde folk til at investere deres penge i få danske aktier.

Til Børsen tilføjer direktør Jens Jørgen Holm Møller desuden:

”De siger jo, at de 578.000 danskere, der investerer via vores foreninger er dumme, fordi de har valgt at sprede risikoen i foreninger i stedet for at købe enkeltaktier. Og resten af verden, som investerer på samme måde, er åbenbart heller ikke særligt begavet.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også