FinansWatch

Graven Larsen til angreb på investeringsforeninger

Bjarne Graven Larsen og to professorer skyder med skarpt mod investeringsforeninger i en række anbefalinger bestilt af Penge- og Pensionspanelet. Investeringsforeningsrådet skyder tilbage.

Foto: ESKESTAD MIK

Danskerne bør gå uden om investeringsforeninger i jagten på den gode investering. De bør i stedet sætte pengene i 15-10 danske aktier og så ellers holde fingrene fra deres investering.

Sådan lyder nogle af de anbefalinger, som den nyudnævnte FIH-direktør Bjarne Graven Larsen sammen med professorerne Michael Møller, CBS, og Tom Engsted, Århus Universitet, netop har offentliggjort på oplæg fra Penge- og Pensionspanelet.

Passive investeringer

Dermed bliver der sendt en hilsen til landets investeringsforeninger, hvor mere end en halv million danskere har investeret mere end 1000 mia. kr.

”Dybest set handler vores anbefalinger om, at vi ikke tror på, at almindelige mennesker er dygtigere end markedet. Derfor er det vigtigt at se på, hvordan man får aktier ind i porteføljen på en billig måde, og så lader dem ligge,” siger Bjarne Graven Larsen til Børsen.

Synspunktet møder modstand i Investeringsforeningsrådet, der i en udtalelse argumenterer for investeringsforeningernes berettigelse.

Risikospredning

Her argumenterer man ikke mindst for, at anbefalingerne ikke tager højde for risikospredningen ved at råde folk til at investere deres penge i få danske aktier.

Til Børsen tilføjer direktør Jens Jørgen Holm Møller desuden:

”De siger jo, at de 578.000 danskere, der investerer via vores foreninger er dumme, fordi de har valgt at sprede risikoen i foreninger i stedet for at købe enkeltaktier. Og resten af verden, som investerer på samme måde, er åbenbart heller ikke særligt begavet.”

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs