Finansforbundet raser over Advokatrådet

Bliv på jeres egen banehalvdel i stedet for at kritisere Finansforbundets medlemmer. Sådan lyder det fra Finansforbundets næstformand, Michael Budolfsen, til Advokatrådet.

Advokatrådet har en klar kommerciel interesse i at udstille bankrådgiverne.

Sådan lyder det fra næstformand i Finansforbundet, Michael Budolfsen, der er gevaldig træt af kritikken af medlemmerne i Finansforbundet. Reaktionen kommer efter, at Advokatrådet i Børsen i dag stiller sig skeptisk over for, at bankerne kan kalde deres ansatte for rådgivere.

Men det er at tale ned til og trampe på Finansforbundets medlemmer, siger Michael Bodulfsen, der mener, at Advokatrådet kun har et formål med kritikken: At hamstre kunder.

”Jeg er ved at være så træt af de her lidt hellige aktører – de uafhænginge rådgivere og nu også Advokatrådet, der udtaler sig om mine medlemmers gøren og laden. De har jo en kommerciel interesse i at udstille mine medlemmer," siger han.

Kommerciel interesse

Det er advokat Henrik Høpner, medlem af Advokatrådet, der i dag i Børsen stiller spørgsmålstegn ved, hvordan man som forbruger kan stole på en rådgiver, der skal leve af et produktsalg. Men den kritik er helt hen i vejret, mener Michael Budolfsen.

”Han har en klar kommerciel interesse i at udstille konkurrenter som uvederhæftige. Hvis man ikke skal søge boligrådgivning i en bank, hvor skal man så gå hen? Jeg vil forestille mig, at Henrik Høpner synes, kunderne skal gå over til Danske Boligadvokater,” siger Michael Budolfsen.

Behov for åbenhed

Men kan de ikke have ret i, at der kan være noget sammenblanding af interesser i forhold til salg og rådgivning?

”Nej, det, der er interessant, er, at rådgivning og salg godt kan gå hånd i hånd, hvis der er en transparens omkring, hvornår der sker hvad. Der skal være en åbenhed omkring priser og produkter, og kunden skal have at vide, hvad man betaler for, så kunden kan tage stilling til det,” siger han

"At gå ud som advokaterne her og sige: ”Man må ikke kalde sig rådgivere. Det er kun os, der kan det”. Det er virkelig enerverende," siger Michael Budolfsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også