FinansWatch

Storbanker kæmper om monstersalg

Torsdag mødes en række storbanker på en opkridtet bane. Kampen: Hvem skal stå for multi-milliard-dollar salget af AIG?

Foto: Mark Lennihan

92,1 pct. Så meget ejer den amerikanske stat af den faldne forsikringsgigant AIG efter seneste kapitalindskud. Og den ejerandel vil staten meget gerne af med - og landets storbanker vil uhyggelig gerne stå for salget, skriver Reuters.

Derfor mødes de senere i dag for at overbevise det amerikanske skatteministerie og AIG om, at det er netop deres bank, der skal stå for salget - der ifølge Reuters forventes at ske via en IPO-agtig proces.

Allerede i slutningen af maj forventes staten og AIG at sælge aktier for mindst 10 mia. dollar, svarende til 57 mia. kr. AIG forventes at stå for 3 mia.

182 mia. dollar i hullet

Majudsalget vil repræsentere en bemærkelsesværdig triumf for AIG's topchef Bob Benmosche.

På et tidspunkt var den amerikanske stats investering i AIG 182 mia. dollar stor - men som regnestykket er lige nu ligner det ifølge Reuters en papirgevinst på 27 mia. dollar for redningen af AIG.

Benmosche svendestykke tog form efter han i 2009 stoppede et brandudsalg af AIG's aktiver og koncentrede fokus på forsikringskæmperne SunAmerica og Chartis, alt i mens andre, mindre dele af selskabet langsomt blev solgt fra når tiden blev vurderet som rigtig.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs