FinansWatch

Storbanker kæmper om monstersalg

Torsdag mødes en række storbanker på en opkridtet bane. Kampen: Hvem skal stå for multi-milliard-dollar salget af AIG?

Foto: Mark Lennihan

92,1 pct. Så meget ejer den amerikanske stat af den faldne forsikringsgigant AIG efter seneste kapitalindskud. Og den ejerandel vil staten meget gerne af med - og landets storbanker vil uhyggelig gerne stå for salget, skriver Reuters.

Derfor mødes de senere i dag for at overbevise det amerikanske skatteministerie og AIG om, at det er netop deres bank, der skal stå for salget - der ifølge Reuters forventes at ske via en IPO-agtig proces.

Allerede i slutningen af maj forventes staten og AIG at sælge aktier for mindst 10 mia. dollar, svarende til 57 mia. kr. AIG forventes at stå for 3 mia.

182 mia. dollar i hullet

Majudsalget vil repræsentere en bemærkelsesværdig triumf for AIG's topchef Bob Benmosche.

På et tidspunkt var den amerikanske stats investering i AIG 182 mia. dollar stor - men som regnestykket er lige nu ligner det ifølge Reuters en papirgevinst på 27 mia. dollar for redningen af AIG.

Benmosche svendestykke tog form efter han i 2009 stoppede et brandudsalg af AIG's aktiver og koncentrede fokus på forsikringskæmperne SunAmerica og Chartis, alt i mens andre, mindre dele af selskabet langsomt blev solgt fra når tiden blev vurderet som rigtig.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs