FinansWatch

To banker likvideret i USA

Bankdøden i USA satte rekord sidste år, og nu føjes endnu to pengeinstitutter til listen.

Krisen i den internationale finanssektor er gået ind i sit fjerde år og i USA falder antallet af selvstændige banker fortsat.

2011 blev knapt en uge gammel, før amerikanske finansmyndigheder havde likvideret endnu to udlånsbanker i Florida og Arizona, skriver Businessweek.

First Commercial Bank of Florida bliver således overtaget af First Southern Bancorp. I Arizona bliver Legacy Bank of Scottsdale nu indlemmet i Enterprise Bank & Trust fra St. Louis.

320 banker er væk

Tvangslukningerne koster den amerikanske indskydergarantifond 106 mio. dollars, oplyser Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC).

Lukningerne er de første, efter at de amerikanske finansmyndigheder sidste år satte rekord med 157 lukninger mod 140 året før. I alt har 320 finansinstitutioner i USA mistet deres selvstændighed, siden den finansielle krise satte ind i 2008.

Banksektoren er dermed midt i en konsolidering. Selv om bankdøden er stigende, er tabene for bankerne og indskydergarantifonden dog mindre end i finanskrisens første år, fordi det nu er mange helt små banker, der lukkes.

860 er truet på livet

FDIC offentliggjorde i november, at listen over banker, der anses for livstruede, var oppe på 860. Det er det højeste antal i 17 år.

First Southern overtager aktiver og indlån for hhv. 600 og 530 mio. dollars fra First Commercial. Det er First Southerns andet store opkøb under krisen.

Enterprise Bank & Trust udvider sine aktiver og indlån med hhv. 150 og 125 mio. dollars ved overtagelsen af Legacy Bank of Scottsdale. Ifølge Businessweek betaler bankerne 1 pct. af indlånet til FDIC for at få lov at overtage de lukkede konkurrenter.

Denne artikel er leveret af FinansWatchs samarbejdspartner, epn.dk.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs