FinansWatch

Flere påtaler til Aarhus Lokalbank

Endnu en gang modtager Aarhus Lokalbank påtaler fra Finanstilsynet. Denne gang er det koncernregnskabet og afviklingen af incitamentsprogrammet for ledende medarbejdere, der bliver kritiseret af den finansielle vagthund.

Foto: PEDERSEN TOBIAS N¯RGAARD

Aarhus Lokalbank afsluttede 2010 med flere påtaler fra Finanstilsynet.

Banken modtager en påtale for ikke at have udarbejdet et koncernregnskab i perioden 2006 til 2008. Ifølge Finanstilsynet havde bankens investeringsselskab, Handelsselskabet, og bankens datterselskab Center for Finansiering A/S ellers en ”art og væsentlighed”, der gjorde, at Aarhus lokalbnak skulle have udarbejdet et koncernregnskab, skriver Finanstilsynet i en redegørelse.

”Finanstilsynet har i vurderingen lagt vægt på, at oplysninger om Handelsselskabet i perioden har været holdt helt ude af årsrapporterne, hvilket har medført, at regnskabsbrugerne ikke har haft mulighed for at gennemskue relationen til Aarhus Lokalbank,” skriver tilsynet.

Kritiseres for incitamentsprogram

Samtidig løfter Finanstilsynet pegefingeren over for bankens betegnelse af ledelsens incitamentsprogram, som banken har værdiansat som et aktieoptionsprogram. Men det er ikke i overensstemmelse med regnskabsreglerne, skriver Finanstilsynet.

”Det er Finanstilsynets vurdering, at den helt særlige konstruktion af ledelsens incitamentsprogram, hvor banken mod begrænset hæftelse og på fordelagtige rentevilkår har lånt selskaber ejet af ledende medarbejdere i banken penge til at investere i bankens egne aktie, så længe de pågældende medarbejdere er ansat i banken gør, at ordningen skal behandles som aktiebaseret vederlæggelse”.

Undersøgelserne af Aarhus Lokalbank er bl.a. sket på baggrund af en række offentlige udtalelser fra bankens daværende direktør Per Hermansen i september 2010, skriver Finanstilsynet.

Banken oplyser i en meddelelse, at de tager påtalerne til efterretning og betragter sagerne som afsluttet.

Mere fra FinansWatch

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs