FinansWatch

Tilsyn tøver med godkendelse af bankdirektør

Aarhus Lokalbanks konstituerede direktør, Carsten Stenulm, har efter to måneders ansættelse endnu ikke fået Finanstilsynets godkendelse. Flere eksperter undrer sig.

Det skriver dagbladet Børsen.

Carsten Stenulm blev konstitueret 25. november sidste år efter at den hidtidige mangeårige direktør Per Hermansen blev fyret. Men den nye direktør mangler Finanstilsynets lovpligtige godkendelse, den såkaldte "fit & proper"-godkendelse. Helt banalt handler det om, at det er tilsynets garanti til omverdenen om, at den pågældende direktør har de nødvendige kompetencer til at varetage jobbet som bankdirektør.

"Det burde være lige til højrebenet for Finanstilsynet at vurdere, om Carsten Stenulm er fit & proper. Og netop fordi der har været så megen blæst om Aarhus Lokalbank, skal omverdenen have sikkerhed for, at de personer, der bliver sat ind i ledelsen, lever op til de her fit & proper-krav," siger professor Caspar Rose fra Copenhagen Business School (CBS).

Også advokat Morten Samuelsson, der er tidligere professor ved CBS, undrer sig.

"Hvis der er en grund til, at Carsten Stenulm ikke kan blive fit & proper-godkendt, så må Finanstilsynet snart komme ud og sige det, så banken kan komme ud og finde en ny direktør. Det er ganske væsentligt for banken og dens aktionærer at få det at vide," siger han til Børsen.

Hos Finanstilsynet forklarer kommunikationschef Søren Møller Christensen, at tilsynet ikke ønsker at kommentere fit & proper-godkendelsen af Carsten Stenulm.

(RB-Børsen

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs