FinansWatch

Cameron truer banker med skattesmæk

Den britiske premierminister vil straffe banker, hvis de udbetaler store bonusser.

Banksektoren i Storbritannien kan blive pålagt højere skatter og afgifter, hvis den fortsat insisterer på at belønne de ansatte med store bonuschecks.

Sådan lyder truslen fra den konservative premierminister David Cameron få måneder før den britiske finanssektor går ind i den gyldne bonussæson.

Clegg til angreb på bonusser

Traditionelt flyder flere milliarder pund hvert år ud til bl.a. børsmæglere og analytikere i den britiske banksektor i februar og marts. Men i krisetider er forgyldte skulderklap ikke populære i landets regering, skriver Financial Times.

Regering kræver flere udlån

"Enhver beslutning bankerne træffer af denne art gør det sværere for os at bevare et skattesystem, som de synes om," sagde David Cameron fredag efter et møde i EU.

Dermed lægger Cameron sig på linje med den liberaldemokratiske vicepremierminister Nick Clegg udtalelse om, at regeringen ikke vil "se stiltiende til", hvis bankerne ikke begrænser bonusserne og i stedet øger udlånet til mindre virksomheder.

Det gamle bonussystem kom i sidste uge i fokus, da nationalbanken Bank of England rådede alle banker til at skrue ned for bonusserne og i stedet skaffe sig godt med kapital til at modstå problemer i eurozonen.

Nyt loft over bonusser

Bonusdebatten er blevet så hed, at finansmændene i London nu kan blive underlagt løn- og bonusregler, der er langt mere restriktive end dem, kolleger på Wall Street og i Asien er vant til. Fredag annoncerede det britiske finanstilsyn, Financial Services Authority, et bonusloft, som betyder, at bonussen maksimalt kan udgøre 20 pct. af bankfolkenes samlede indtjening.

Fra branchen lyder det advarende, at lønreglerne kan skade Londons position som et af kraftcentrene i den finansielle verden.

"Det er ihvertfald helt sikkert, at hvis du er bankmand i New York, kan du tjene en hel del mere kontant," siger Jon Terry, ansvarlig for bonussytemet i PricewaterhouseCoopers, til Financial Times.

Clegg til angreb på bonusser

Denne artikel er produceret af FinansWatchs samarbejdspartner Epn.dk

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs