FinansWatch

Solide regnskaber i Sydeuropa

Storbankerne i Frankrig og Italien viser sig fra sin bedste side i årets første kvartal. Både Italienske UniCredit og franske Credit Agricole øgede sine respektive nettoresultater med godt 50 pct.

Både blandt franske og italienske storbanker er der for tiden tegn på fremgang.

Credit Agricole, der servicerer 54 mio. kunder primært i Europa, kunne således forlade årets første kvartal med et nettoresultat på 1,6 mia. euro for hele koncernen. Den bundlinje skabtes med udgangspunkt i en omsætning på næsten 9 mia. euro, hvoraf ca. 60 pct. udgøres af detailbanksdrift, mens corporate og investment banking stod for knap en femtedel.

En anden fransk storbank, BNP Paribas, viste tidligere i regnskabssæsonen også gode takter, mens Société Générale bidrog med malurt til bægeret da de skuffede med årets første kvartalsregnskab.

Også positivt i Italien

I Italien er der også pæne tal på bundlinjerne hos flere banker. Storbanken UniCredit landede et nettoresultat på 810 millioner euro for årets første kvartal, hvilket klart overgik forventningerne blandt en række analytikere adspurgt af Reuters. De havde estimeret et tal i omegnen af 614 millioner euro.

Også Banca Monte dei Paschi di Siena og Banca Popolare leverede i første kvartal regnskabspræstationer der var bedre end analytikernes forventninger.

Regnskab: Fransk bankgigant overgår forventningerne

Mere fra FinansWatch

Dansk Handelsbanken-direktør stopper

Lars Moesgaard, adm. direktør i Handelsbanken Danmark, kommer ikke til at fortsætte i Jyske Bank, der 1. december officielt overtager den svenske banks danske forretning.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs