FinansWatch

Regnskab: Fransk bankgigant overgår forventningerne

BNP Paribas forbedrede sin omsætning i årets første kvartal, og det samme gjaldt for nettoresultatet der landede på 2,6 mia. euro – en stigning på næsten 15 pct. i forhold til samme kvartal 2010.

De fine takter var bedre end de forventninger som en række analytikere havde estimeret hos Reuters, og flere dele af regnskabet viser da også positive træk.

Omsætningen steg med 1,3 pct. i forhold til samme kvartal i 2010 og landede dermed på 11,7 mia. euro. Samtidigt steg indlånene på det som BNP Paribas betragter som hjemmemarkedet – Frankrig, Belgien, Italien og Luxemburg – med 8,5 pct., mens udlånene steg med næsten 4 pct. Også bankens samlede solvens blev forbedret.

Glimrende resultat

Ligeledes fortsætter processen med at integrere BNP Paribas Fortis og BGL BNP Paribas i den samlede koncern. Her synes alt at gå efter planen og bankgiganten estimerer, at sammenlægningerne i årets første kvartal alene har bidraget med 135 mio. euro, og målsætningen om opnået synergi til en værdi af 1,2 mia. euro i 2012 er stadig intakt.

”I dette kvartal har det glimrende resultat yderligere illustreret koncernens aktive rolle i servicering af både private og virksomheders finansierings- og opsparingsbehov. Takket være stor dedikation blandt alle medarbejdere har alle forretningsenheder bidraget til en god præstation og demonstreret den effektivitet som findes i en adspredt, velintegreret og kundedreven forretningsmodel. BNP Paribas leverede den bedste præstation blandt de førende europæiske banker og det giver resurser til at forfølge organisk vækst og til at servicere et stigende antal kunder,” udtalte koncernens CEO, Baudouin Prot, i forbindelse med offentliggørelsen af kvartalsregnskabet onsdag morgen.

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs