FinansWatch

Finanstilsynet om afviste kandidater: Fem år ude er udgangspunktet- men hurtigere godkendelse er mulig

Hvis en person ikke bliver vurderet hæderlig til en topstilling i finanssektoren, skal der som udgangspunkt gå fem år fra afgørelsen, til fit & proper-godkendelsen kan genovervejes. Det kan komme på tale med hurtigere godkendelse, hvis der er andre relevante forhold i sagen, skriver Finanstilsynet i nyt notat. (Opdateret)

Hos Finanstilsynet håber vicedirektør Rikke-Louise Ørum Petersen, at nyt notat om praksis for fit & proper-godkendelse af direktører, bestyrelsesmedlemmer og nøglepersoner kan skabe øget transparens. | Foto: Finanstilsynet

Hvis en bankdirektør ikke bliver godkendt af Finanstilsynet på grund af manglende hæderlighed, vil den afgørelse som udgangspunkt gælde fem år, men perioden kan også blive forkortet - eller forlænget.

Det viser et nyt notat fra Finanstilsynet, der handler om praksis i forbindelse med sager, hvor tilsynet har vurderet, om direktører, bestyrelsesmedlemmer eller andre nøglepersoner kan blive godkendt efter fit & proper-reglerne.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Arbejdsgivere kalder på flere løsninger efter politisk håndsrækning: "Situationen er generelt set helt utrolig presset"

Nok bliver det med nye regler om lavere beløbsgrænse for udenlandsk arbejdskraft lidt lettere for finansvirksomheder at skaffe flere hænder, men ifølge Nicole Offendal, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening, er der brug for flere tiltag, hvis ikke den generelle udvikling i sektoren skal bremses. I Finansforbundet køber næstformand ikke helt ind på præmissen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs