FinansWatch

Overblik: Disse ting er på bordet i forhandlinger om straffe og fit & proper-krav

Få her overblikket over FinansWatchs afsløringer af afsættet for de politiske drøftelser om en central strategisk lovpakke. I sidste ende handler det om, hvordan ledelsesmedlemmer skal udpeges, hvem der kan blive det, og hvordan ledelsessvigt skal straffes.

Partier i den finansielle forligskreds har været ifølge FinansWatchs oplysninger været indkaldt til drøftelser om en strategisk vigtig lovpakke for bankerne. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det er en lovpakke med stor strategisk betydning for den finansielle sektor, som FinansWatch på baggrund af interne forhandlingsdokumenter de seneste uger har kunnet fortælle om.

Under overskriften ’ændring af lov om finansiel virksomhed m.fl.’ opstiller den på den ene side rammerne for, hvem der i fremtiden kan indtræde i ledelsen eller blive nøgleperson i en bank. Altså et kernespørgsmål for aktionærer, bestyrelser og direktion. Og på den anden side vil lovpakken fastsætte, hvordan man i fremtiden kan blive straffet for ledelsessvigt. Et forhold, som efter finanskrisen har været særdeles aktuelt.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs