FinansWatch

ECB-artikel i FT skaber opmærksomhed - trods dementi

Selv om ECB har dementeret, at der skulle være en renteforhøjelse på vej, får en historie om det en del opmærksomhed i markederne.

ECB vil ikke hæve renten lige foreløbig. | Foto: DANIEL ROLAND/AFP / AFP

Der er kommet fokus på Den Europæiske Centralbanks exit-strategi, efter at Financial Times torsdag aften bragte en historie om udtalelser fra bankens cheføkonom, Philip Lane, der kunne indikere en tidligere renteforhøjelse, end der i øjeblikket er ventet i finansmarkedet.

Ifølge avisen skulle Philip Lane i et privat møde med tyske økonomer have givet udtryk for, at ECB venter at nå sit inflationsmål i 2025, hvilket har sat gang i spekulationer om betydningen for renteudsigterne.

"Philip Lane skulle have fortalt om, at en af ECB’s interne modeller indikerer, at en renteforhøjelse fra ECB kan blive aktuel allerede i slutningen af 2023. Men det er i nat blevet dementeret i en pressemeddelelse fra ECB."

"Her bliver det understreget, at en fortsat meget lempelig pengepolitik er nødvendig for at sikre efterlevelsen af målsætningen, og ingen datoer blev nævnt," skriver Jyske Bank i en kommentar til historien.

Under alle omstændigheder sætter det fokus på ECB’s exitstrategi, lyder det fra Jyske Bank, som dog ikke tror på en renteforhøjelse allerede i 2023.

"Vi venter, at ECB’s opkøb fortsætter indtil udgangen af 2023 – om end i en gradvist lavere tempo – og at en renteforhøjelse tidligst bliver en realitet i 2024," skriver Jyske Bank.

ECB giver grønt lys til Nordeas aktietilbagekøb

Analytiker spår udbytteregn fra bankerne 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs