FinansWatch

Simon Kollerup skal i samråd efter angreb om negative renter

Liberal Alliance har indkaldt erhvervsministeren til samråd om kritikken af bankerne for at indføre negative renter.

Liberal Alliance har indkaldt erhvervsminister SImon Kollerup til et samråd efter hans kritik af bankerne for at indføre negative renter. | Foto: Mads Claus Rasmussen

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) er blevet kaldt i samråd i Folketinget for at uddybe sin kritik af bankernes negative renter, skriver Berlingske.

Samrådet er indkaldt af Liberal Alliance, der vil have ministeren til at redegøre for, hvilke initiativer han vil iværksætte for at sætte en stopper for, at bankerne følger Nationalbankens renteniveau.

"Det er interessant at høre, hvad ministeren har at sige. Der har været en voldsom kritik fra flere sider. Jeg håber, at ministeren vil sige, at der gik han over stregen, og at han mangler noget basal forståelse for, hvordan pengepolitikken fungerer," siger politisk leder Alex Vanopslagh til Berlingske.

Han fremhæver, at direktøren for Danmarks Nationalbank, Lars Rohde, fredag gik i rette med erhvervsministeren i en pressemeddelelse.

Lars Rohde nævnte ikke erhvervsminsiteren direkte, men fremhævede, at bankernes rente er en sag mellem dem og deres kunder.

Debatten om negative indlånsrenter er blusset op, efter at Nordea og Danske Bank i slutningen af april sænkede grænsen for, hvor mange penge man må have stående i banken uden at skulle betale for det, til 100.000 kr. 

Det fik Simon Kollerup til at skrive et opslag på Facebook om, at grænsen for minusrenter var nået. Siden har han holdt et møde med bankernes interesseorganisation Finans Danmark, der kaldte det principielt forkert, at erhvervsministeren blander sig i prisfastsættelsen.

Efter mødet sagde Simon Kollerup, at det var for tidligt at sige, hvad næste skridt skal være.

Ældre Sagen vil have Nationalbanken til at betale for konto til pensionister

Radikale støtter kritik af Simon Kollerup 

Mere fra FinansWatch

Klager over Tryg fylder op hos ankenævn

Målt i forhold til markedsandel ligger Tryg i top når det kommer til kundesager, der er gået i en så stor hårdknude, at de skal behandles af Ankenævnet for Forsikring. Tryg fremhæver selv en stor vækst som årsag og påpeger, at antallet af klager udgør en brøkdel af de samlede sager.

Lokalbank gennemfører første transaktion med NemID-efterfølger

En succesfuld test indskriver Hvidbjerg Bank som den første til at gennemføre en transaktion med det kommende MitID-system. "Efter sommerferien forventer vi, at vores kunder vil være nogle af de første, der får mulighed for at benytte Danmarks nye digitale ID," siger serviceleder.

Højere udbetalingskrav skræmmer ikke boligkøbere væk

Flere anbefaler at hæve udbetalingskravet på boliglån for at køle boligmarkedet lidt ned. Men det kommer ikke til at skræmme boligkøberne væk, hvis de skal lægge 10 pct. i stedet for 5 pct. i udbetaling, viser ny undersøgelse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs