FinansWatch

Simon Kollerup skal i samråd efter angreb om negative renter

Liberal Alliance har indkaldt erhvervsministeren til samråd om kritikken af bankerne for at indføre negative renter.

Liberal Alliance har indkaldt erhvervsminister SImon Kollerup til et samråd efter hans kritik af bankerne for at indføre negative renter. | Foto: Mads Claus Rasmussen

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) er blevet kaldt i samråd i Folketinget for at uddybe sin kritik af bankernes negative renter, skriver Berlingske.

Samrådet er indkaldt af Liberal Alliance, der vil have ministeren til at redegøre for, hvilke initiativer han vil iværksætte for at sætte en stopper for, at bankerne følger Nationalbankens renteniveau.

"Det er interessant at høre, hvad ministeren har at sige. Der har været en voldsom kritik fra flere sider. Jeg håber, at ministeren vil sige, at der gik han over stregen, og at han mangler noget basal forståelse for, hvordan pengepolitikken fungerer," siger politisk leder Alex Vanopslagh til Berlingske.

Han fremhæver, at direktøren for Danmarks Nationalbank, Lars Rohde, fredag gik i rette med erhvervsministeren i en pressemeddelelse.

Lars Rohde nævnte ikke erhvervsminsiteren direkte, men fremhævede, at bankernes rente er en sag mellem dem og deres kunder.

Debatten om negative indlånsrenter er blusset op, efter at Nordea og Danske Bank i slutningen af april sænkede grænsen for, hvor mange penge man må have stående i banken uden at skulle betale for det, til 100.000 kr. 

Det fik Simon Kollerup til at skrive et opslag på Facebook om, at grænsen for minusrenter var nået. Siden har han holdt et møde med bankernes interesseorganisation Finans Danmark, der kaldte det principielt forkert, at erhvervsministeren blander sig i prisfastsættelsen.

Efter mødet sagde Simon Kollerup, at det var for tidligt at sige, hvad næste skridt skal være.

Ældre Sagen vil have Nationalbanken til at betale for konto til pensionister

Radikale støtter kritik af Simon Kollerup 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs