FinansWatch

Nationalbanken efter Kollerups angreb: Bankerne sætter selv priserne og renten

Nationalbankdirektør Lars Rohde går nu i rette med erhvervsministeren, der har kritiseret bankernes grænser for negative renter. "Bankernes renter er en sag mellem dem og deres kunder," lyder det fra nationalbankdirektøren.

Nationalbankdirektør Lars Rohde forklarer i en meddelelse, at det er vigtigt, at bankerne kan få lov at sætte deres egne priser. | Foto: Jens Dresling

Efter en uge med ophedede diskussioner om negative indlånsrenter mellem bankerne og erhvervsminister Simon Kollerup (S) skærer Nationalbanken nu igennem diskussionen og bakker bankerne op.

I en meddelelse fredag adresserer Nationalbanken diskussionen, hvor bankerne af erhvervsministeren er blevet kritiseret for at sænke beløbsgrænserne for, hvornår både private og erhvervsvirksomheder skal betale negative renter på deres indlån.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Blackrock udpeger Christian Hyldahls efterfølger i Norden

Den amerikanske kapitalforvalter Blackrock har i Elisabeth Sterner fundet en afløser på posten som country manager for Norden efter at danske Christian Hyldahl er rykket op i hierarkiet som chef for Blackrocks europæiske forretning.

Tyskland vinder armlægning om ny ESMA-chef

EU's medlemslande er efter lang tids stridigheder blevet enige om, hvem de gerne vil pege på som ny chef for det magtfulde markedstilsyn ESMA. Nu udestår en enkelt godkendelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs