FinansWatch

Professorer kritiserer udkast til nye regler om udbytteskat

Hvis regeringens forslag til nye regler for udbytteskat bliver vedtaget, vil man stadig kunne benytte den model, som britiske Sanjay Shah og flere andre brugte til at tømme statskassen for 12,7 mia. kr., lyder det fra to professorer og en revisor.

Det er ikke sikkert, at Skat får mulighed for at stoppe nye, uretmæssige udbytterefusioner, lyder det fra tre skattespecialister. | Foto: Thomas Borberg

To professorer og en revisor kritiserer hos DR et udkast til nye regler om udbytteskat, som Skatteministeriet har lavet. De siger samstemmende, at de nye regler ikke vil være tilstrækkeligt til at sikre, at der bliver sat en prop i det hul, som gav britiske Sanjay Shah og flere andre mulighed for at trække 12,7 mia. kr. ud af statskassen i udbytterefusion, de ikke var berettiget til.

"Hvis lovforslaget vedtages, så vil det forsat være muligt at benytte den model, som Sanjay Shah benyttede, hvor man fik refusion flere gange på den samme aktie," siger professor i selskabsret ved CBS Law Søren Friis Hansen til mediet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs