FinansWatch

Laveste antal boligejere i restance i fem år

Tal fra Realkreditrådet viser en restanceprocent på 0,27 - altså at boligejerne i gennemsnit mangler at betale 27 øre ud af de 100 kr., som de skulle have betalt i termin i september.

Der har ikke over de sidste fem år været så mange danske boligejere, der betaler deres terminer til tiden.

Det viser nye tal fra Realkreditrådet.

Der er stadig færre boligejere, der ikke betaler terminen til tiden,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet ifølge en pressemeddelelse.

Hun uddyber:

”Vores hjem er det faste holdepunkt for familien. Det er her vi skaber rammerne om et trygt familieliv. Derfor har terminsydelsen på realkreditlånet typisk førsteprioritet, når regningerne skal betales.”

406 overtagne ejendomme

Restanceprocenten er i dag på 0,27 pct. Det betyder, at boligejerne mangler at betale 27 øre for hver 100 kr., der skulle være betalt ved terminen i september. Alt i alt er omkring 4.000 boligejere stadig bagud med terminen. Det svarer til 600 færre boligejere end ved den foregående termin i juni, fremgår det af pressemeddelelsen.

”Vi skal fem år tilbage for at finde et tidspunkt, hvor færre boligejere var bagud med terminen. Boligejerne er godt hjulpet af fleksibiliteten i det danske realkreditsystem. Det er nemt og billigt at udnytte, at boligrenterne gennem længere tid har ligget på et meget lavt niveau,” konstaterer Ane Arnth Jensen.

Realkreditinstitutterne havde ved udgangen af 4. kvartal 2013 en beholdning af overtagne ejendomme på 406. Det er 142 færre end for et år siden. Realkreditinstitutterne overtager i nogle tilfælde boliger på tvangsauktioner. Efterfølgende sælger realkreditinstitutterne de boliger, de har overtaget.

 

»Man risikerer, at landsbyer går på tvangsauktion«

Ejendom 40 gange overbelånt 

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs