FinansWatch

Ejendom 40 gange overbelånt

Oprydning efter Correll-familien har afsløret ejendom med en offentlig værdi på 2,5 mio. kr. - men registrede pantebreve for knap 100 mio. kr. Se opdatering.

Opdateret torsdag 16.01.14 med kommentar fra Sparekassen Sjælland

Sparekassen Sjælland blev pengeinstituttet, der endelig trak tæppet væk under det, der er blevet kaldt danmarkshistoriens største konefinte.

Sparekassen Sjælland bag konkurs i Correll-familien 

Men det betyder ikke, at sparekassen ikke kan have brændt fingrene alvorligt på sine engagementer med ejendomsmatadoren Christian Correll og dennes kone, Jytte Correll, skriver Berlingske.

I forbindelse med oprydningen er der i hvert fald registreret én enkelt ejendom, der tyder på uheldige belåningsmetoder: den offentlige værdi er ifølge avisen på 2,5 mio. kr., mens der er registreret pantebreve for "knap 100 mio. kr.," skriver avisen.

Sparekassen Sjælland ønsker ikke over for Berlingske nærmere at kommentere oprydningsprocessen, der i løbet af året vil byde på en lang række tvangsauktioner.

Torsdag oplyser sparekassen dog over for FinansWatch, at pantet ikke alene er på den omtalte ejendom, men er en del af en større pakke.

"Der er ikke tale om at der er registreret pantebreve for 100 mio. på én ejendom. De 100 mio. er et såkaldt 'paraplypant' der dækker over en stribe ejendomme," skriver sparekassen i en kommentar.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs