FinansWatch

Mikkelsen vil ændre Bankpakke III

Brian Mikkelsen vil nu ændre i Bankpakke III, så det bliver nemmere at skabe løsninger internt i sektoren for de nødlidende banker. For bare to måneder siden slog ministeren ellers fast, at der ikke ville blive rørt ved pakken. (Opdateret 11:23)

Foto: TORBEN STROYER

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) vil ændre i lovgivningen omkring Bankpakke III, så en nødlidende bank kan blive overtaget af en anden bank med en medgift, som finansieres af bankerne selv.

"Jeg har drøftet muligheden for private løsninger med branchen, og vil på fredag fremsætte et lovforslag om en lovændring, der forbedrer muligheden for private løsninger," siger ministeren ved Realkreditrådets årsmøde, der afholdes i København netop nu.

Medgift

"Lovforslaget genindfører en variant af den medgiftsordning, som Indskydergarantifonden tidligere havde. Det bliver dermed muligt at sælge en nødlidende bank til en bank, der oveni får en medgift, som er finansieret af Indskydergarantifonden."

"Det er en betingelse, at medgiftsmodellen kun anvendes i tilfælde, hvor det er økonomisk mest fordelagtigt for Indskydergarantifonden i forhold til Bankpakke III. Den foreslåede ændring vil således betyde, at sektoren selv afholder eventuelle omkostninger til en medgiftsordning i regi af Indskydergarantifonden."

Kovending

En række banker brancheorganisationer har tidligere krævet ændringer i Bankpakke III. Men for bare halvanden måned siden stod ministeren last og brast med sin kritiserede pakke.

"(...) Du kan jo selv gå ud og bladre aviser igennem, og så kan du se, at der er nogle, der har forskellige meninger om Bankpakke III. Nu slår vi fast, at der ikke bliver ændret et komma i Bankpakke III, fordi det er en god konstruktion, som er handlekraftig, og som også viser rettigdig omhu," sagde ministeren til FinanWatch.

Lovforslaget bliver fremsat på fredag.

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs