FinansWatch

Realkreditrådet raser over ATP-forslag

Der bør være de samme begrænsninger på erhvervsmarkedet, hvis ATP ejer et pengeinstitut eller et realkreditinstitut, mener Realkreditrådet.

Landets realkreditinstitutter frygter, at den kommende ATP-lov svækker deres konkurrencevilkår markant.

Det skriver dagbladet Børsen.

Lovforslaget vil nemlig ifølge Realkreditrådet bane vejen for, at ATP får et forspring på erhvervsrealkreditmarkedet.

Forslaget, der i dag bliver førstebehandlet i Folketinget, begrænser nemlig specifikt ATPs pengeinstitutaktiviteter, men ikke eventuelle realkreditaktiviteter.

Ikke forskel

”Der bør ikke være forskel på begrænsningerne på erhvervsmarkedet, hvis ATP ejer et pengeinstitut eller et realkreditinstitut. Begrænsningen for datterrealkreditinstitutter skal minimum være på samme niveau som for datterpengeinstitutter. Det vil sige højst en andel af markedet for erhvervsudlån på 7,5 pct.,” siger Jan Knøsgaard, der er vicedirektør i Realkreditrådet, til Børsen. Han vil nu bede om at få foretræde for Folketingets beskæftigelsesudvalg.

Hvis det står til regeringen må en bank eller et realkreditinstitut ejet af ATP maksimalt have et udlån på fem pct. af det samlede erhvervsudlån. Dertil er der en begrænsning i forhold til et ATP-ejet pengeinstituts erhvervsudlån, der ifølge forslaget maksimalt må udgøre 7,5 pct. af markedet for erhvervsudlån ogerhvervsrealkreditlån, men ifølge Børsen står der i forslaget intet nævnt om, hvor stor en markedsandel, der gælder for realkreditvirksomheder ejet af ATP.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Beskæftigelsesministeriet.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs