Nøddebo: Vi må forberede os på worst case-scenario

Der er positive takter fra EU i forhold til dansk realkredit, men sejren er langt fra vundet, lyder det fra Realkreditforeningens formand, Carsten Nøddebo, ved foreningens årsmøde.

Den danske realkreditbranche må forberede sig på et worst case-scenario i forhold til de ændringer, der foregår i EU på realkreditområdet i forbindelse med Basel 3.

Selv om EU har vist lydhør og positive takter, er det danske realkreditsystem langt fra reddet, og branchen må fortsat forberede sig på det værste, siger formand for Realkreditforeningen, Carsten Nøddebo, fra talerstolen ved Realkreditforeningens årsmøde, der netop nu bliver afholdt.

”Vi er nødt til at forholde og ikke mindst forberede os til det "worst case-scenario", der tegner sig. Vi kan ikke vente til sidste øjeblikmed at foretage de nødvendige ændringer – vi må i gang allerede nu,” siger formanden med henvisning til den kommende regulering fra EU.

”Det har været en lang proces med forskellige udmeldinger, og medierne har adskillige gange proklameret, at nu var dansk realkredit "reddet". Jeg er meget uenig i det ordvalg, for ingen af de problematiske forslag er taget af bordet,” siger formanden.

Alligevel er der grund til at være optimistisk på den danske realkredits vegne.

”Der er dog efter min vurdering grund til at være en smule mere optimistisk end sidste år. Det skyldes, at vi trods alt oplever en vis lydhørhed, når vi fortæller om de mulige konsekvenser for dansk realkredit”.

Carsten Nøddebo fremhæver i øvrigt fra talerstolen, at det er positivt, at Baselkomitten vil foretage en observationsperiode, der går frem til 2015.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også