Realkreditrådet: Med myndighederne i ryggen er der håb

Realkreditrådet håber, at man med en netop afsendt høring kan påvirke EU-Kommissionen i forbindelse med vedtagelsen af Solvens 2-reglerne. Vicedirektør Jan Knøsgaard er optimistisk.

Kort før weekenden sendte blandt andet Realkreditrådet og Finanstilsynet høringer af sted mod Europa-Kommissionen. Det er det seneste træk i kampen mod de EU-regler, der kan komme til at svække det danske realkreditsystem, de såkaldte Solvens 2-regler.

Hos Realkreditrådet er vicedirektør Jan Knøsgaard optimistisk. Han peger særligt på, at de danske interesser står stærkere, fordi man har myndighederne i ryggen.

”Vi har en god sag, og jeg håber, de lytter til fornuften i vores argumenter. Specielt når vi har myndighederne med, håber jeg de lytter,” siger han.

Trussel under realkredit

De såkaldte Solvens 2-regler er blevet betegnet som en trussel under det danske realkreditsystem, fordi de rater realkreditobligationer lavere end for eksempel statsobligationer. Det vil tvinge pensions- og forsikringsselskaberne, som regelsættet omhandler, til at stille ekstra sikkerhed, hvis de investerer i obligationer med lang løbetid fra realkreditten.

”Der er to niveauer i det. Det ene er brugen af rating i lovgivningen. Det andet er, at der er store forskelle på konsekvenserne af, om ratingen er AAA eller AA, selvom der er tale om en mindre gradsforskel af selve ratingen. Det er simpelthen urimeligt. Der er ikke noget grundlag for at sondre på den måde,” siger han.

Realkreditrådet argumenterer derfor for, at realkreditobligationerne bliver ratet som AAA eller noget tilsvarende.

De endelige Solvens 2-regler forventes at blive godkendt til sommer, hvorefter reglerne vil træde i kraft 1. november 2012.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også