FinansWatch

Nina Smith: Alternativ til børsnotering er udenlandsk salg

Hvis ikke Nykredit går på børsen, er et alternativ at sælge til en udenlandsk finanskoncern, siger formand for Foreningen Nykredit til InsideBusiness.

Foto: POLFOTO/JOACHIM ADRIAN

Det eneste reelle alternativ til den stærkt omdiskuterede børsnotering af Nykredit er et salg af realkreditinstituttet til en udenlandske spiller. Sådan lyder meldingen fra Nina Smith i et interview med InsideBusiness.

”I en børsnotering med os som hovedaktionær er vi garanterne for at bevare realkreditsystemet i Danmark. Et alternativ var at sælge Nykredit til en udenlandsk spiller. Vi kunne også have ladet være med at gøre noget særligt. Men så ville Nykredit blive en afviklingsforretning, fordi vi var nødt til at reducere vores udlån, og vi ville blive en meget sårbar finansiel spiller på markedet. Det er ikke i foreningens interesse,” udtaler Nina Smith.

Baggrunden for interviewet er et nyt regelsæt i foreningen for aktivt ejerskab, som mediet er i besiddelse af. Af det fremgår det blandt andet, at foreningen vil prioritere foreningens midler fra udbytte og salg af aktier, så afdrag på gæld kommer først. Herefter prioriteres en konsolidering af foreningen for at kunne deltage i kommende kapitaludvidelser. Derefter følger det årlige tilskud til Nykredit-koncernen (kundekroner) og endelig nævnes eventuel støtte til produktudvikling af sektoren, refererer InsideBusiness.

Forsiden lige nu

Nemid rykker over på mobilen som app

Det er slut med ikke at have adgang til netbanken, hvis du har smidt Nemid-nøglekortet væk. Finans Danmark og det offentlige har nemlig sammen udviklet en app.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere