FinansWatch

Ejer sender 2,4 milliarder retur til Nykredit og Totalkredit

Nykredits største aktionær, Forenet Kredit, har vedtaget at sende 2,4 mia. kr. af det modtagne udbytte fra Nykredit på 3,2 mia. kr. tilbage til Nykredit og Totalkredit, der vil sende pengene videre til kunderne i form af Kundekroner. (opdateret)

Foto: Arkiv/Ritzau Scanpix/Torben Christensen

(opdateret kl. 8.33 med yderligere oplysninger fra Nykredit)

Repræsentantskabet i Forenet Kredit, der ejer 78,9 pct. af aktierne i Nykredit A/S, har som foreslået vedtaget at sende 2,4 mia. kr. til Nykredit og dettes datterselskab Totalkredit til gavn for kunderne.

"Kunderne skal kunne mærke, at der er kontante fordele ved at være kunde i et foreningsejet institut," udtaler formand i Forenet Kredit Nina Smith i en pressemeddelelse.

Nykredit gav i 2017 et udbytte på 4 mia. kr., hvilket gav foreningen 3,2 mia. kr., og heraf sendes de 2,4 mia. kr. altså retur.

Heraf modtager Totalkredit 1,7 mia. kr., som realkreditinstituttet har besluttet skal finansiere Kundekroner til private kunder, der vil modtage 1500 kr. i rabat per lånt million frem til udgangen af 2019. Erhvervskunder får samme rabat, dog kun på de første 20 mio. kr. af lånet.

Nykredit vil modtage 700 mio. kr. 

"Tilskuddet på 0,7 mia. kr. til Nykredit Realkredit A/S forventes anvendt til at udvide kundeprogrammerne i Nykredit med yderligere fordele primært til erhvervskunder og boligkunder. Beløbet sikrer finansiering til udbetaling af rabatter til erhvervskunder i Nykredit Realkredit A/S svarende til en rabat på bidragsbetalingen på 1.500 kr. pr. lånt mio. kr. årligt i 2018 og 2019. Rabatten til erhvervskunder træder i kraft pr. 1. juli 2018. Den resterende del af tilskuddet forventes anvendt til en udvidelse af kundeprogrammer i Nykredit Bank A/S," oplyser Nykredit i en meddelelse via fondsbørsen.

Af de resterende 800 mio. kr. vil Forenet Kredit bruge 300 mio. kr. på gældsnedbringelse og 500 mio. kr. på opbygning af kapitalberedskab.

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs