Engberg: Flere landbrug på tvangsauktion

Der vil komme flere tvangsauktioner i landbruget. Sådan lyder i hvert fald meldingen fra erhvervets største kreditor, Nykredit.
Foto: WREM STEEN
Foto: WREM STEEN
RITZAU FINANS

"Jeg vil sige, at måske en lille pil opad hvad angår en stigning i tvangsauktioner, og det kan der være to grunde til," siger koncernchef Peter Engberg Jensen til epn.dk.

"Det er klart, at de ting, som vi nu har set med banker, der har problemer, skubber til det. Den anden del er, at restancerne stadigvæk peger lidt opad. Det er selvfølgelig forløberen for tvangsauktioner," siger Peter Engberg Jensen.

Han appellerer samtidig til, at de, der er kommet i økonomisk uføre, hurtigst muligt henvender sig.

"Er man i den situation, er det et spørgsmål om at henvende sig til os hurtigst muligt, så der kan findes løsninger. Jeg tror, at al erfaring viser, at i sådan en situation er der to ting: Det ene er, at hvis det er sådan, at økonomien er uoprettelig - man ikke kan finde løsninger, må man jo gøre det, der må gøres for at finde en måde til det. Men den anden del er, at man også skal passe på ikke at forjage sig," siger Engberg Jensen til epn.dk.

Selvom antallet af tvangsauktioner er steget en smule siden det rekordlave niveau i 2007, hvor der var 38 om året, ligger niveauet stadig lavt.

/ritzau/

(Ritzau Finans)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også