BRF-kunder bøder for manglende tillid

Kunder i realkrediselskabet BRFkredit kommer til at betale ekstra for flekslån i 2011.

Kunderne kommer til at mærke problemerne i BRFkredit.

Ifølge beregninger lavet af Realkredit Danmark for dagbladet Børsen koster det en boligejer med et realkreditlån på to mio. kr. i en eller anden form for rentetilpasningslån mellem 840 og 4512 kr. om året bare i ekstra renteudgifter at vælge BRFkredit frem for markedets billigste.

Samtidig er BRFkredit dyrest, når det kommer til de såkaldte bidragssatser, et administrationsgebyr, der bliver taget for at administrere et boliglån.

Den højere rente hos BRF er ifølge obligationschef i LD Invest, Peter Mosbæk, et spørgsmål og udbud og efterspørgsel.

Pris afspejler efterspørgsel

”Der er ingen tvivl om, at på de etårige papirer er Nordea mest efterspurgt. Derefter kommer Realkredit Danmark og Nykredit, og så hænger BRFkredit og DLR lidt efter, og det afspejler sig i prisen,” siger han til Børsen.

I forbindelse med den netop overståede refinansiering af flekslån, endte BRFkredit med en rente, der er 0,17 procentpoint højere end Nordea. Med hensyn til det femårige flekslån, må BRF-kunder leve med en rente, der er 0.34 procentpoint højere end et tilsvarende lån i Realkredit Danmark.

BRFkredits cheføkonom Ulrikke Ekelund erkender, at de højere renter er et spørgsmål om udbud og efterspørgsel, men samtidig understreger hun, at udviklingen i BRF går den rigtige vej.

”Hen generelt så sælger vi obligationer på forskellige dage og bruger nogle forskellige metoder, og det er markedet, der på det tidspunkt sætter prisen,” siger hun.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også