FinansWatch

Professor tordner mod ESG-fokus: Jesper Berg bør stoppe pensionsselskabers eksklusionslister

I iveren efter at investere grønt og bæredygtigt snubler pensionsselskaberne nærmest over hinanden i for at producere alenlange eksklusionslister. Men den eneste måde at gøre verden bedre er ved som investor at engagere og påvirke selskaberne i investeringsporteføljen, mener både amerikansk og aarhusianske professor. "Det er næsten uetisk at foretage disse eksklusioner og frasalg," lyder det fra professor ved Aarhus Universitet Peter Løchte Jørgensen, der kræver at Finanstilsynet griber ind.

Bæredygtige investeringer - eksempelvis indenfor grøn energi - har længe været et yndet mål for den danske pensionssektor. | Foto: Coillte

Drop ambitionen om lange eksklusionlister af både selskaber, lande og sektorer. Det nytter alligevel ikke noget. I værste fald gør det verden til et ringere sted, hvis pensionsmilliarder med gode hensigter forlader synderne.

Sådan lød budskabet fra professor ved The Wharton School, University of Pennsylvania Jules van Binbergen, da han holdt oplæg på pensionsforskningscenteret Percents årskonference torsdag i sidste uge.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs