Professor tordner mod ESG-fokus: Jesper Berg bør stoppe pensionsselskabers eksklusionslister

I iveren efter at investere grønt og bæredygtigt snubler pensionsselskaberne nærmest over hinanden i for at producere alenlange eksklusionslister. Men den eneste måde at gøre verden bedre er ved som investor at engagere og påvirke selskaberne i investeringsporteføljen, mener både amerikansk og aarhusianske professor. "Det er næsten uetisk at foretage disse eksklusioner og frasalg," lyder det fra professor ved Aarhus Universitet Peter Løchte Jørgensen, der kræver at Finanstilsynet griber ind.
Bæredygtige investeringer - eksempelvis indenfor grøn energi - har længe været et yndet mål for den danske pensionssektor. | Foto: Coillte
Bæredygtige investeringer - eksempelvis indenfor grøn energi - har længe været et yndet mål for den danske pensionssektor. | Foto: Coillte

Drop ambitionen om lange eksklusionlister af både selskaber, lande og sektorer. Det nytter alligevel ikke noget. I værste fald gør det verden til et ringere sted, hvis pensionsmilliarder med gode hensigter forlader synderne.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
!
!
Skal indeholde mindst 6 tegn
!
Skal indeholde mindst 2 tegn
!
Skal indeholde mindst 2 tegn

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også